(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada O‘zbekistonda amalga oshirilayotgan ekologik islohotlarning o‘quvchi-yoshlar ekologik madaniyatini shakllantirishga ta’siri, “Yashil makon” umumxalq tashabbusi va “Ekologik ta’lim va tarbiya konsepsiyasi” kabi institutsional va huquqiy chora-tadbirlarning ahamiyati ko‘rsatib beriladi. Tadqiqotda ekologik ongni ta’lim tizimiga integratsiyalash orqali siyosiy qo‘llab-quvvatlash, o‘quv dasturlarini yangilash va amaliy faoliyatlar orqali mustahkamlash zarurligi ta’kidlanib, ekologik muammolarni hal qilishda yoshlarning faol ishtiroki barqaror rivojlanishning strategik ustuvor yo‘nalishi sifatida baholanadi.