(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Mazkur maqolada O‘zbekistonda ortopediya sohasining tarixiy taraqqiyoti, bugungi holati va istiqboldagi rivojlanish yo‘nalishlari yoritilgan. Shuningdek, ortopedik kasalliklar tasnifi, ularning asosiy klinik belgilari, diagnostik mezonlari va davolash usullariga tahliliy yondashilgan. Mamlakatda ortopedik xizmatlarning kengayishi, zamonaviy texnologiyalarning joriy etilishi, hamda sog‘liqni saqlash tizimida ortopediya sohasining tutgan o‘rni xususida fikr yuritilgan. Ilmiy-amaliy yondashuv asosida ortopedik muammolarning yechimlari va kelajakdagi istiqbollari ko‘rib chiqilgan.