(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Zamonaviy dunyoda tobora chuqurlashib borayotgan ikki dolzarb tibbiy-ijtimoiy muammoni – ayollarda erta qarish va erkaklarda urugʻ sifatining pasayishini atroflicha tahlil etadi. Tadqiqotda bu holatlarning murakkab sabab-oqibat bogʻliqliklari, xususan, atrof-muhit omillarining salbiy taʼsiri, notoʻgʻri turmush tarzining halokatli oqibatlari, genetik moyillikning roli, gormonal buzilishlarning taʼsiri va turli tibbiy holatlarning hissasi ilmiy jihatdan asoslab beriladi. Shuningdek, zamonaviy diagnostika, profilaktika va davolash usullari tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari milliy sogʻliqni saqlash tizimida ushbu muammolar bilan kurashishda muhim nazariy va amaliy asos boʻlib xizmat qilishi mumkin.