(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada O’zbekistonda inklyuziv ta’lim tizimining tashkil etilishi, rivojlanishi va amalga oshirilishi tahlil qilinadi. Inklyuziv ta’lim nogiron bolalarning jamiyatga integratsiyalashuviga ko’maklashish va ularning teng huquqli ta’lim olish huquqini ta’minlashga qaratilgan muhim ijtimoiy jarayon sifatida qaraladi. Tahlil inklyuziv taʼlimning qonunchilik bazasini, davlat siyosatini va jahon amaliyotiga mosligini oʻz ichiga oladi.