(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Mahmudxo‘ja Behbudiyning publitsistik faoliyati va uning o‘zbek milliy matbuotining shakllanishiga qo‘shgan beqiyos hissasi tahlil qilinadi. Behbudiy o‘z publitsistikasi orqali Turkiston jamiyatida erkin fikr, zamonaviy tafakkur, milliy o‘zlikni anglash kabi tushunchalarning rivojlanishiga zamin yaratgan. “Tarjimon”, “Shura”, “Oyna” kabi nashrlar orqali u islohot, ma’rifat, ta’lim va siyosiy uyg‘onish g‘oyalarini keng jamoatchilikka yetkazgan. Ushbu maqola Behbudiy publitsistikasining tahlili orqali o‘zbek matbuoti taraqqiyotining dastlabki bosqichlariga yorituv beradi hamda milliy jurnalistikaning shakllanishida Behbudiy tutgan o‘rinni ochib beradi.