(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada arab tilini o‘rganayotgan o‘quvchilarda tinglab tushunish (audirovka) ko‘nikmalarini shakllantirishning nazariy asoslari va amaliy yo‘llari tahlil qilinadi. Tinglab tushunish til o‘rganishning asosiy komponentlaridan biri bo‘lib, o‘quvchining tildagi real nutqni eshitish, tushunish va unga mos ravishda javob berish qobiliyatini rivojlantiradi. Maqolada tinglab tushunish faoliyatining bosqichlari, uni o‘qitishda qo‘llaniladigan metodlar va zamonaviy texnologiyalar asosida tashkil etish yo‘llari keltirib o‘tilgan. Shuningdek, arab tilining fonetik va morfologik xususiyatlari tinglab tushunish jarayoniga qanday ta’sir ko‘rsatishi haqida fikr yuritiladi.