(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ingliz tili lug‘at boyligini oshirishda mobil ilovalardan (Duolingo va Quizlet) foydalanish samaradorligi o‘rganildi. Tadqiqot 20 nafar ingliz tili o’rganuvchilari ishtirokida eksperimental va nazorat guruhlari o‘rtasida olib borildi. Eksperimental guruh mobil ilovalar yordamida o‘qitildi, nazorat guruhi esa an’anaviy usulda ta’lim oldi. Tadqiqot natijalariga ko’ra, eksperimental guruh o‘rtacha 18% o‘sishga erishdi, bu esa nazorat guruhiga qaraganda uch baravar yuqori natija hisoblanadi. Mobil ilovalar talabalarning motivatsiyasini oshirish, mustaqil o‘rganish imkoniyatini kengaytirish va takrorlash samaradorligini kuchaytirishda muhim ahamiyatga ega ekanligi aniqlandi.