(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada xorazmda uzil-kesil shakllangan, azaldan urf-odat sifatida yangrab kelgan Xorazm urfiy maqomlari xususida so‘z boradi. Urfiy maqom o‘zi nima, u qanday paydo bo‘lgan, xorazm olti yarim maqomidan nimasi bilan farq qiladi, bugungi kunda Urfiy maqomlarning targ‘ibot ishlari haqidagi savollarga javob olishingiz mumkin. Misollar notalar va kuy bo‘laklari hamda jadvallar yordamida ochib beriladi. Аннотация: В данной статье рассматриваются обычаи Хорезма, которые формировались непрерывно в Хорезме и звучат как традиции с древнейших времен. Что такое макам Урфи, как он появился, чем он отличается от шести с половиной макамов Хорезма, сегодня вы можете получить ответы на вопросы о пропаганде макамов Урфи. Примеры поясняются с использованием нот и музыкальных произведений, а также таблиц. Abstract: This article deals with the customs of Khorezm, which have been continuously formed in Khorezm and have been heard as traditions since time immemorial. What is the Urfi maqam, how did it appear, how does it differ from the six and a half maqams of Khorezm, today you can get answers to questions about the promotion of Urfi maqams. Examples are explained using sheet music and pieces of music, as well as tables.