(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya.Ushbu ilmiy maqolada jigarning fiziologik xususiyatlari, jigarning funksiyalari va gepatit C haqida ma’lumot berilgan. Shuningdek, jigar kasalliklaridan Gepatit C, uning etiologiyasi, patogenezi, kasallik klinikasi, diagnostikasi, differensial diagnostikasi, davolash tamoyillari haqida ma’lumot berilgan. Kasallik klinikasida yurak yetishmovchiligi, terida va asab tizimida ro‘y beradigan o‘zgarishlarga alohida urg‘u berilgan. Аннотация.В данной научной статье представлена ​​информация о физиологических особенностях печени, ее функциях и химическом составе. Также гепатит С - заболевание печени, приведены его этиология, патогенез, клиника, диагностика, дифференциальный диагноз, принципы лечения. Особое внимание в клинике заболевания уделяется сердечной недостаточности, изменениям кожи и нервной системы. Annotation.This scientific article provides information about the physiological characteristics of the liver, its functions and chemical composition. Also, hepatitis C is a liver disease, its etiology, pathogenesis, clinical picture, diagnosis, differential diagnosis, treatment principles are given. Particular attention in the clinic of the disease is paid to heart failure, changes in the skin and nervous system.