(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: O‘zbek adabiyotida o‘zining alohida o‘rni va o‘ziga xos she’riyati bilan tanilgan Bek Ali (Begali Eshonqulov) – she’riyatda lirik kechimlar, ruhiy muammolar va jahonni anglashda nozik va chuqur tasvirlar yaratgan ijodkorlardan biridir. Uning she’rlari lirik, hissiy va badiiy jihatdan yuqori darajada, har bir qatorida insonning ichki olami, tabiat bilan uyg’unligi va hayotdagi turli holatlar yoritiladi. Bu maqolada Bek Ali she’rlari orqali badiiy-tasviriy vositalarning lirik kechimlarga qanday uyg’unlashganini ko‘rib chiqamiz.