(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
ANNOTATSIYA: Ushbu maqolada jadid mutafakkirlarining yoshlarni vatanparvarlik ruhida tarbiyalash borasidagi qarashlari ijtimoiy-falsafiy jihatdan tahlil etilgan. Jadidchilik harakatining asosiy tamoyillari – ilm-maʼrifat, milliy ong, modernizatsiya va istiqlol gʻoyalari yosh avlod tarbiyasida muhim oʻrin tutishi taʼkidlangan. Shuningdek, jadidlar merosning bugungi kunda yoshlarni milliy qadriyatlarga sodiq, ongli va faol fuqarolar sifatida tarbiyalashdagi ahamiyati yoritilgan.