(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Fargʻona jadidlarining maʼnaviy merosi va ularning jamiyat taraqqiyotiga qoʻshgan hissasi tahlil qilinadi. Jadidlarning ijtimoiy institutlar rivojiga taʼsiri, xususan, taʼlim, madaniyat, diniy islohotlar va iqtisodiy-siyosiy tizim bilan bogʻliq islohotlari oʻrganiladi. Ushbu tadqiqot natijalari Fargʻona jadidlarining maʼnaviy merosi bugungi kunda ham dolzarb ekanini, ularning ilm-fan, taʼlim va madaniyat sohalaridagi islohotlari jamiyat rivoji uchun mustahkam asos boʻlib xizmat qilayotganini koʻrsatadi.