(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada Sug‘urta kompaniyalar o‘rtasida bozoridagi o‘zaro raqobatning kuchayishi va axborot texnologiyalarni rivojlantirishga, iste’molchilarning man’fati va xulq-atvoridagi o‘zgarishlar sug‘urta kompaniyalarini biznes yuritishning mavjud texnologik tamoyillarini qayta ko‘rib chiqishga undayapti. Aynan innovatsion yondashuvda sug‘urta biznesining kelajagi yotadi, shuning uchun sug‘urta sohasida yangi inqilobiy blokcheyn texnologiyasidan foydalanish imkoniyatlarini ko‘rib chiqish muhim hisoblanadi. Анотатция: В статье рассматривается, как усиление конкуренции на рынке страхования, развитие информационных технологий, изменение интересов и поведения потребителей заставляют страховые компании пересматривать существующие технологические принципы ведения бизнеса. Именно за этим инновационным подходом и кроется будущее страхового бизнеса, поэтому важно рассмотреть возможности использования новой революционной технологии блокчейн в страховой сфере. Abstract. This article discusses the growing competition in the insurance market among insurance companies and the development of information technologies, changes in consumer interests and behavior, which are forcing insurance companies to reconsider the existing technological principles of doing business. It is precisely in an innovative approach that the future of the insurance business lies, therefore it is important to consider the possibilities of using a new revolutionary blockchain technology in the insurance sector.