(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada Qashqadaryo viloyatida sanoat subyektlari tomonidan ishlab chiqilgan mahsulot hajmiga ishlab chiqarish omillari ta’sirini qarab chiqildi. Buning natijasida ishlab chiqarish omillarini prognoz qiymatlarini turli ekonometrik modellar asosida amalga oshirgan holda ularga mos keluvchi sanoat subyektlari tomonidan ishlab chiqilgan mahsulot hajmining prognoz ko‘rsatkichlari aniqlandi. Анотатция: В данной статье рассмотрено влияние производственных факторов на объем продукции, вырабатываемой промышленными предприятиями Кашкадарьинской области. В результате этого прогнозные показатели объема производства, разработанные соответствующими промышленными предприятиями, определялись на основе прогнозных значений факторов производства на основе различных эконометрических моделей. Abstract. In this article, the effect of production factors on the volume of products developed by industrial entities in Kashkadarya region was considered. As a result of this, the forecast indicators of the production volume developed by the corresponding industrial entities were determined based on the forecast values ​​of the production factors on the basis of various econometric models.