(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada zamonaviy davrda ona tilining ta’lim tizimidagi o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Ona tilining ta’lim jarayonida qanday rol o‘ynashi, uning o‘quvchilarning shaxsiy va ijtimoiy rivojlanishidagi o‘rni, shuningdek, ona tilini o‘qitishda yuzaga keladigan muammolar va zamonaviy metodikalar haqida so‘z yuritiladi. Maqolada o‘zbek adabiyoti va boshqa mamlakatlardagi tajribalar misolida tilni o‘qitishning samarali usullari ko‘rib chiqiladi. Bundan tashqari, globalizatsiya jarayonlari va axborot texnologiyalarining ta’lim tizimiga ta’siri ham o‘rganiladi.