(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
ANNOTATSIYA: Antropologlarning ta’kidlashicha, go’zallik va totuvlikka ehtiyoj odamlarga xosdir. Ushbu komponentsiz dunyoning yaxlit rasmini, shuningdek, o’quvchining ijodiy faoliyatini shakllantirish mumkin emas. Qadim zamonlardan beri donishmandlar bolalarni mehr va go’zallik muhitida tarbiyalashni maslahat berishgan. Yigitlar uchun go’zallik va jismoniy rivojlanishni idrok etish ustuvor, yoshlar uchun - turli xil san’at turlarini o’rganish va ulardan zavqlanish sifatida qabul qilindi. Shunday qilib, shaxsning estetik madaniyatini shakllantirishning ahamiyati doimo tan olingan.Ushbu maqola estetikaning inson hayotida tutgan o’rni haqida.