(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya. O‘zbek milliy kashtado‘zligi xalq hunarmandchilik san’atining eng qadimiy turlaridan bo‘lib, u xalqning o‘z turmushini go‘zal qilish istagi natijasida yuzaga kelgan. Maqolada talaba-qizlarning kashtachilik san’ati tarixi an’analarini ta’lim amaliyotiga tadbiq etish samaradorligi to‘g‘risida so‘z yuritiladi. Аннотация. Узбекская национальная вышивка – один из древнейших видов народного ремесленного искусства, возникший в результате стремления людей сделать свою жизнь красивой. Целью статьи является обоснование oб эффективности внедрения истории и традиций преподавания вышивки студентам в учебную практику. Annotatsion: Uzbek national embroidery is one of the oldest types of folk handicraft art, which originated as a result of people’s desire to make their life beautiful. About the effectiveness of the introduction of the history and traditions of teaching embroidery by students into educational practice.