(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Ushbu maqolada biz Anaerobioz hodisasini o‘rgandik,0‘simliklar olami vakillarida anaerob sharoitga moslanishlar xilma xildir. Ammo o‘simliklar deyarlik ko‘pchilik vaqtlarda kislorod yetishmasligiga duchor bo‘ladilar. 0‘simliklardan bug‘doy, javdar, arpa, sholi, g‘o‘za, qarag‘ay, oq qayin, tol va boshqalar kislorod yetishmasligi holati ko‘p uchrashini kushatdik.Shuningdek, fosfoenolpiruvat karboksilaza fermenti ta’sirida karboksillanib qisman malatga ham aylanishi mumkinligini bildik. Vartapetyanning qilgan tajribalarini ham o‘rgandik .Arpa urug‘larida tajribalar o‘tkazdik. In this article, we studied the phenomenon of Anaerobiosis, the adaptations to anaerobic conditions in representatives of the plant world are diverse. However, plants are almost always exposed to oxygen deficiency. We found that wheat, rye, barley, rice, cotton, pine, white birch, willow, etc. of plants often experience oxygen deficiency. We also learned that phosphoenolpyruvate can be carboxylated under the action of the carboxylase enzyme and partially converted into malate. We also studied the experiments of Vartapetyan. We conducted experiments on barley seeds. В данной статье мы изучили явление анаэробиоза, адаптацию к анаэробным условиям у представителей растительного мира, которые разнообразны. Однако растения практически всегда испытывают дефицит кислорода. Мы обнаружили, что пшеница, рожь, ячмень, рис, хлопок, сосна, белая береза, ива и др. растения часто испытывают дефицит кислорода. Мы также узнали, что фосфоенолпируват может карбоксилироваться под действием фермента карбоксилазы и частично превращаться в малат. Мы также изучили опыты Вартапетяна. Мы провели эксперименты на семенах ячменя.