(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
ANNOTATSIYA: O‘zbekiston reklama taraqqiyoti tarixidagi muhim davr XIX asr oxiri va XX asr bo‘lib, O‘rta Osiyo mintaqasiga Rossiya kapitali va ishlab chiqarish mahsulotlarining jalb etilishi, Yеvropacha madaniyatni kirib kelishi mahsulotni reklama qilishning yangi metodlari va turlarini shakllanishiga turtki bo‘ldi. Turkiston o‘lkasi hududida litografik bosmaxona, fotografiya atelelari, doimiy chop etilgan gazeta va jurnallar shu davrdagi tijorat va ijtimoiy reklamaning shakllanishi va joylarda faol tarqalishiga sabab bo‘ldi. Maqola O‘zbekiston reklamasi taraqqiyoti uchun eng ahamiyatli bo‘lgan tarixiy davr – mamlakatning istiqlol yillari reklamasi xususiyatlarini shakllanish va rivojlanish tendensiyalarini tavsiflash imkoniyatini beradi. АННОТАЦИЯ: Важным периодом в истории развития рекламы Узбекистана были конец 19-20 веков, привлечение в среднеазиатский регион российского капитала и продукции производства, внедрение европейской культуры стимулировали формирование новых методов и видов продукции. реклама. На территории Туркестана литографическая типография, фотоателье, постоянно издававшиеся газеты и журналы обусловили формирование и активное распространение в регионе коммерческой и социальной рекламы. Статья дает возможность описать особенности становления и тенденции развития рекламы в важнейший исторический период развития рекламы Узбекистана - годы независимости страны