(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
ANNOTATSIYA: Ushbu tezisda oshqozon va oʻn ikki barmoq ichak yara kasalliklarining morfo-funksional xususiyatlari koʻrib chiqiladi. Kasallikning rivojlanish sabablari, patologik jarayonlarning gistologik va funksional oʻzgarishlari tahlil qilinadi. Shuningdek, yara kasalliklarining klinik belgilari, diagnostika usullari va davolash yondashuvlari haqida maʼlumot beriladi. Tadqiqot natijalari yara kasalligini erta aniqlash va samarali davolash usullarini tanlashda muhim ahamiyat kasb etadi.