(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
ANNOTATSIYA; Ushbu maqolada yurak-qon tomir tizimining umumiy tuzilishi va uning funksional holatini baholash usullarini qamrab oladi. Qon aylanish tizimi inson organizmida kislorod va oziq moddalarni yetkazib berish, shuningdek, metabolik mahsulotlarni chiqarib tashlash uchun muhim ahamiyatga ega. Ushbu tizimning sog‘lom ishlashini ta’minlash va turli patologiyalarni aniqlash maqsadida yurakning ishlash faoliyatini baholash, arterial bosimni o‘lchash, qon aylanish tezligini tahlil qilish kabi usullar qo‘llaniladi.