(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada O‘zbekistonda sport infratuzilmasini rivojlantirish, sport maktablari va majmualarini barpo etish, aholining barcha qatlamlarini, ayniqsa yoshlar va xotin-qizlarni sportga jalb qilish borasida amalga oshirilayotgan keng ko‘lamli islohotlar yoritilgan. Shuningdek, sport ta’lim tizimi, malakali kadrlar tayyorlash, xalqaro musobaqalarda O‘zbekiston sportchilarining yutuqlari hamda sport orqali sog‘lom turmush tarzini shakllantirish masalalariga e’tibor qaratilgan. Tadqiqotda davlat siyosatining sport sohasidagi ustuvor yo‘nalishlari va yangi tashabbuslari, shuningdek, O‘zbekiston sportining xalqaro maydondagi o‘rni tahlil qilingan. Аннотация: В статье рассматриваются реализуемые в Узбекистане масштабные реформы по развитию спортивной инфраструктуры, строительству спортивных школ и комплексов, привлечению к спорту всех слоев населения, особенно молодежи и женщин. Также уделяется внимание системе спортивного образования, подготовке квалифицированных кадров, достижениям узбекских спортсменов на международных соревнованиях, формированию здорового образа жизни посредством спорта. В исследовании проанализированы приоритеты и новые инициативы государственной политики в сфере спорта, а также роль узбекского спорта на международной арене. Abstract: This article covers the large-scale reforms being implemented in Uzbekistan to develop sports infrastructure, establish sports schools and complexes, and attract all segments of the population, especially youth and women, to sports. Attention is also paid to the issues of the sports education system, training qualified personnel, the achievements of Uzbek athletes in international competitions, and the formation of a healthy lifestyle through sports. The study analyzes the priority areas of state policy in the field of sports and new initiatives, as well as the role of Uzbek sports in the international arena.