(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Abstract: Artificial intelligence enables cybercriminals to enhance the precision and effectiveness of their attacks. AI-driven cyberattacks, such as automated phishing, deepfake frauds, and botnet attacks, are becoming more sophisticated. This article analyzes the main types of AI-based cyberattacks and their mechanisms. It also discusses preventive measures, including AI-powered security systems, anomaly detection, and automated defense strategies. Annotatsiya: Sun’iy intellekt kiberjinoyatchilar uchun yangi imkoniyatlar yaratib, hujumlarning aniqligi va samaradorligini oshirmoqda. AI yordamida avtomatlashtirilgan phishing, deepfake firibgarliklari va botnet hujumlari tobora kuchaymoqda. Ushbu maqolada AI asosida amalga oshiriladigan kiberhujumlarning asosiy turlari va ularning ishlash mexanizmlari tahlil qilinadi. Shuningdek, AI bilan mustahkamlangan xavfsizlik tizimlari, anomaliya tahlili va avtomatlashtirilgan mudofaa strategiyalari kabi oldini olish usullari muhokama qilinadi.