(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada IX-X asrlarda Movarounnahrda Somoniylar hukmronlik qilgan davrda madaniy hayotning rivoji xususida so‘z boradi. Shuningdek, bu davrda ijod qilgan olimlar hayoti va faoliyati, ilm-fan, islom dinining keng rivoj topishi, xususan me’morchilik to‘g‘risida ham to‘xtalib o‘tilgan. Abstract: This article deals with the development of cultural life during the reign of the Somanites in Movarounnahr in the 9th-10th centuries. Also, the life and work of the scientists who created during this period, the wide development of science, Islam religion, especially architecture, were also discussed.