(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola anushtaginiy Xorazmshohlar davlati va uning yuksalishi to‘g‘risida bo‘lib, davlatning qanday tashkil topishi, uning hukmdorlari xususida, shuningdek, davlatdagi madaniy hayot, ilm-fan yuksalishi to‘g‘risida ham so‘z boradi. Annotation: This article is about the Khorezmshah state and its rise, how the state was formed, about its rulers, as well as the rise of cultural life and science in the state.