(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
ANOTATSIYA: Endometrioz – bu ayollarning reproduktiv tizimiga ta’sir qiluvchi surunkali kasallik bo‘lib, endometriy to‘qimalarining bachadon bo‘shlig‘idan tashqarida, masalan, tuxumdonlar, tuxum yo‘llari, qorin pardasi va hatto boshqa organlarda o‘sishi bilan tavsiflanadi. Ushbu kasallik hayz siklining buzilishi, bepushtlik, surunkali og‘riqlar va hayot sifatining pasayishiga olib kelishi mumkin. Ushbu maqolada endometriozning etiologiyasi, patogenezi, klinik ko‘rinishlari, diagnostikasi va davolash usullari tahlil qilinadi. Shuningdek, zamonaviy terapevtik yondashuvlar va innovatsion davolash usullari ko‘rib chiqiladi.