(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada, Tog‘ay Murod asarlaridagi folkor an’analarining o‘ziga xos janr xususiyatlari tahlil qilindi. Maqollarning nasrdagi, hayot haqiqatlari bilan mujassamlashganiga, tarbiyaviy ahamiyatga ega bo‘lganiga, ijtimoiy hayotning barcha bosqichlarida, yetakchi o‘rin sifatida adabiyot va san’atda muhim o‘ringa ega ekanligiga, uning asarlarida maqollar milliy urf-odat va xalq hayotini yanada jonlashtirishda muhim ahamiyat kasb etgan. Aннотатция. В данной статье подробно проанализированы жанровые особенности фольклорных традиций в творчестве Тогая Мурада. Также такие известные рассказы писателя, как «Песня земли Момо» и «Звезды горят вечно», раскрывают художественно-эстетические и духовно-воспитательные задачи использования национальных традиций, общечеловеческих ценностей, особенно пословиц. Это помогает понять гармонию национальных и современных элементов в узбекской прозе. Annotation. In this article, specific genre features of folkloric traditions in the works of Togay Murad were extensively analyzed. Also, the writer’s famous stories such as "Momo Earth Song" and "Stars burn forever" revealed the artistic-aesthetic and spiritual-educational tasks of using national traditions, human values, especially proverbs. This serves to understand the harmony of national and modern elements in Uzbek prose.