(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada tadbirkorlik subyektlarining salohiyatini rivojlantirishni iqtisodiy-statistik baholash jarayoni o’rganilgan. Tadbirkorlik subyektlari iqtisodiy o’sish va barqaror rivojlanish uchun muhim rol o’ynaydi. Ularning salohiyatini baholashda moliyaviy, statistik va prognozlash usullari qo’llanilib, statistik metodlar yordamida ishlab chiqarish jarayoni, mahsulot ishlab chiqarish, daromadlar va iste’molchilarga ta’siri aniqlanadi. Maqola tadbirkorlik subyektlarining samaradorligini oshirish uchun zarur metodlarni ko’rsatib beradi va iqtisodiy rivojlanishga qanday ta’sir ko’rsatishini tahlil qiladi.