(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Bolalar folklori, bolalarning madaniy va ijtimoiy hayotidagi muhim bir qismni tashkil etadi. Bu folklor turiga bolalar o’rtasida keng tarqalgan, ularning o’ziga xos tilida, an’analarida va urf-odatlarida ifodalanadigan hikoyalar, qo’shiqlar, o’yinlar, maqollar va afsonalar kiradi. Bolalar folklori, asosan, ota-onalar, bobolar va buvilar tomonidan avloddan avlodga o’tkazilib, bolalarning dunyoqarashini, ahloqiy qadriyatlarini va madaniy merosini shakllantirishda muhim rol o’ynaydi.