(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada modernizmning adabiyotdagi o‘rni va o‘ziga xos xususiyatlari tahlil qilindi. Modern hikoyalardagi milliy tilning ahamiyati, milliy urf-odatlar, tarixiy hodisalar va madaniy elementlarning qanday shakllarda aks etishi tahlil qilindi. Adiblar o‘z yurtining tilini va madaniyatini qanday ifodalashi, shaxsiylik va individualizmning o‘zaro munosabatlari haqida fikr yuritildi. Абстрактный. В данной статье проанализированы роль и характеристики модернизма в литературе. Проанализировано значение национального языка в современной истории, национальных традициях, исторических событиях и культурных элементах. Обсуждалось, как писатели выражают язык и культуру своей страны, а также взаимосвязь личности и индивидуализма. Abstract. This article analyzed the role and characteristics of modernism in literature. The importance of the national language in modern stories, national traditions, historical events and cultural elements were analyzed. How writers express the language and culture of their country, and the relationship between personality and individualism were discussed.