(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada Alisher Navoiyning “Saddi Iskandariy” dostonidagi “Suvda suv izlagan baliqlar” hikoyasining o‘ziga xos sujeti tahlil qilindi. Shuningdek, hikoyadagi ramzlar va ularning xususiyatlari ochib berildi. Bu hikoya qisqa bo‘lishiga qaramay o‘zida juda katta ma’no ifodalaydi. Hikoyada o‘zlari suvda yashasalarda lekin suvda yashab yurganini bilmagan, bilganida esa suvdan ayrilib qolgan baliqlar haqida hikoya qilinadi. Абстрактный. В данной статье проанализирован уникальный сюжет рассказа Алишера Навои «Садди Искандарий» «Рыба ищет в воде воду». Также были раскрыты символы в рассказе и их характеристики. Хоть эта история и коротка, она имеет огромный смысл. История рассказывает о рыбах, которые живут в воде, но не знают, что живут в воде, а когда узнают, то теряются в воде. Abstract. This article analyzed the unique plot of Alisher Navoi’s "Saddi Iskandariy" story "Fish looking for water in the water". Also, the symbols in the story and their characteristics were revealed. Although this story is short, it has a great meaning. The story tells about fishes who live in water but do not know that they are living in water, and when they know they are lost in water.