(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola Internetning bilim olish va axborot almashish sohasidagi imkoniyatlari va muammolarini chuqur tahlil qiladi. Internetdagi turli ta’lim resurslari (onlayn kurslar, ochiq ta’lim resurslari, ilmiy kutubxonalar, virtual laboratoriyalar, ta’limiy o’yinlar va ilovalar), ularning xususiyatlari va samaradorligi ko’rib chiqiladi. Axborotning ishonchliligi, filtrlash, plagiat, raqamli tengsizlik, diqqatni jamlash muammolari, shuningdek, ularni bartaraf etish yo’llari batafsil muhokama qilinadi. Bundan tashqari, adaptiv ta’lim, mikrota’lim, virtual reallik, blokcheyn kabi kelajakdagi rivojlanish tendensiyalari va ularning ta’limga ta’siri o’rganiladi. Maqola Internetdan oqilona va samarali foydalanish bo’yicha amaliy tavsiyalar bilan yakunlanadi.