(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola oʻzbek yozuvida tinish belgilarining qoʻllanilishi, ularning vazifalari va uslubiy xususiyatlarini chuqur tahlil qiladi. Maqolada tinish belgilarining oʻzbek tilidagi matnlarda maʼno ifodalash, sintaktik aloqalarni koʻrsatish va uslubiy taʼsirchanlikni oshirishdagi roli ochib beriladi. Shuningdek, tinish belgilarini qoʻllashda uchraydigan xatoliklar, ularning sabablari va bartaraf etish yoʻllari batafsil koʻrsatiladi. Maqolada oʻzbek tilshunosligida tinish belgilariga oid nazariy qarashlar va ularning evolyutsiyasi ham koʻrib chiqiladi.