(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Maqola blockchain texnologiyasini o‘rganishga bag‘ishlangan bo‘lib, u nafaqat axborot tizimlarida ma’lumotlarni saqlash va uzatishni ta’minlaydi, balki ularning xavfsizligini ham kafolatlaydi. Blockchain o‘zining markazlashmagan tabiati va ma’lumotlarni kriptografik himoya qilish qobiliyati tufayli DDoS hujumlarining oldini olish uchun kuchli vositaga aylanishi mumkin. Taqsimlangan tarmoqlar va blockchain texnologiyasidan foydalangan holda DDoS hujumlariga qarshi himoya mexanizmi onlayn xizmatlar va veb-ilovalarning xavfsizligi hamda barqarorligini ta’minlashga innovatsion yondashuvni ifodalaydi. Maqolada blockchain texnologiyasining DDoS hujumlarining oldini olishdagi qo‘llanilishi ko‘rib chiqilgan.