(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Maqolada tilshunoslikning tarixiy shakllanishi, uning asosiy yo’nalishlari va metodologik yondoshuvlar haqida so’z yuritiladi. Xususan, tilshunoslik fanining boshlang’ich davrlari, qadimiy tilshunoslik ilmiy maktablari va ularning zamonaviy tilshunoslikka ta’siri ko’rib chiqiladi. Shuningdek, tilshunoslikning turli yo’nalishlari, jumladan, strukturalizm, generativ grammatikalar, funksionalizm, kognitiv tilshunoslik va postmodern yondoshuvlarning ilmiy rivojlanishiga qanday hissa qo’shganligi tahlil etiladi. Maqola tilshunoslik fani taraqqiyotining zamonaviy bosqichlari, yangi metodlar va yondoshuvlar haqida ham muhokama qiladi, shuningdek, tilshunoslik fanining kelajagi va uning amaliy ahamiyati haqida xulosalar chiqaradi.