(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Muhandislik kompyuter grafikasi fani talabalarida fazoviy tafakkurni rivojlantirish, kompyuter grafikasi fanlari bo‘yicha ularning kasbiy tayyorgarligini oshirishga qaratilgan. Muhandislik kompyuter grafikasi nafaqat uch o’lchamli ob’ektlarni ko’rish va tasvirlash, balki bu ob’ektlar turli virtual va real bo’shliqlarda qanday o’zaro ta’sir qilishini ham yoritilgan. 3D modellashtirish, virtual reallik, maket loyihalash kabi zamonaviy texnologiyalardan foydalanish ta’lim jarayonining muhim tarkibiy qismi ham kiritilgan. Shu bilan birga, fazoviy muammolarni hal qilishda ijodiy yondashuvni rivojlantirishni rag’batlantiradigan fanlar yoritib o`tilgan . Abstract: It is aimed at developing spatial thinking in engineering computer graphics students, increasing their professional training in computer graphics. Engineering computer graphics is not only about viewing and representing three-dimensional objects, but also how these objects interact in various virtual and real spaces. The use of modern technologies such as 3D modeling, virtual reality, model design is an important component of the educational process. At the same time, the subjects that encourage the development of a creative approach to solving spatial problems are highlighted.