(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: O’n ikki barmoq ichak, inson va boshqa ko’plab hayvonlar organizmida muhim rol o’ynaydigan ichki a’zolardan biridir. U oziq-ovqatni hazm qilish jarayonida ishtirok etadi va oziq moddalarni so’rib olishda muhim ahamiyatga ega. O’n ikki barmoq ichakning morfologik rivojlanishi va o’sishi, turli yoshdagi kalamushlar misolida o’rganish, biologiya va tibbiyot sohalarida muhim ilmiy tadqiqotlar olib borish imkonini beradi.