(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Аннотация: Мақолада чизматасвир фанида “Қоралама ”(Набросок)нинг мохияти, талабалар учун мухим жараён эканлиги ёритилган. Талабалар фанни самарали ўзлаштиришлари учун тезкор хомаки чизгилар чиза олишлари мухим саналади. Ушбу мақолада қоралама бажаришдаги турли услублар ҳақида илмий таҳлиллар ва рассом-талабалар фаолиятидаги махоратни оширишга доир тавсиялар келтирилган. Annotation: The article reveals the essence of sketching in the academic discipline of drawing and its importance for students. It emphasizes that the ability to create quick preliminary sketches plays a key role in successfully mastering the subject. The paper presents a scientific analysis of various sketching techniques, as well as recommendations for improving the competencies of art students.