(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqola doirasida muallif tomonidan kiberxavfsizlik tushunchasi va uning mohiyati, kiberxavfsizlik bo‘yicha mamlakatdagi qonunchilik hujjatlari yoritib berilgan. Shuningdek, kiberxavfsizlik holati statistik ma’lumotlar asosida tahlil qilingan hamda mamlakatdagi kiberjinoyatlar asosiy sabablari va ularning oldini olish choralari yoritilgan. Аннотация. В рамках данной статьи автором были освещены понятие и сущность кибербезопасности, законодательные акты страны по кибербезопасности. Также анализируется состояние кибербезопасности на основе статистических данных и освещаются основные причины киберпреступлений в стране и меры по их предотвращению. Annotation. Within the framework of this article, the author covered the concept of cyber security and its essence, legislative acts in the country on cyber security. In addition, the state of cyber security was analyzed based on statistics and covered the main causes of cybercrime in the country and measures to prevent them.