(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya:Ushbu maqolada buyuk sarkarda va davlat arbobi Sulton Jaloliddin Manguberdi hayoti, harbiy yurishlari va uning tarixiy ahamiyati yoritiladi. U Chingizxon istilosiga qarshi olib borgan kurashi va shaxsiy jasorati bilan tarix sahifalarida muhim o‘rin egallagan. Tadqiqot davomida uning siyosiy faoliyati, harbiy taktikasi va o‘rta asrlardagi Markaziy Osiyo tarixiga ta’siri tahlil qilinadi.