(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada oliy ta’lim muassasalari pedagoglarining salomatlik kompetensiyasini shakllantirish masalasi ilmiy-nazariy jihatdan yoritilgan. Pedagoglarning kasbiy faoliyatida jismoniy va psixologik farovonlikning ahamiyati, uni rivojlantirishga yo‘naltirilgan metod va shakllar tahlil qilingan. Zamonaviy ilmiy tadqiqotlar asosida pedagoglarning salomatlik kompetensiyasini shakllantirishda innovatsion yondashuvlarning samaradorligi baholangan. Annotation. This article covers the issue of the formation of Health competence of Educators of higher educational institutions in a scientific and theoretical way. In the professional activities of educators, the importance of physical and psychological well-being, methods and forms aimed at its development were analyzed. Based on modern scientific research, the effectiveness of innovative approaches to the formation of Health competence of educators is evaluated.