(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Tijorat banklari iqtisodiyotning asosiy moliyaviy institutlaridan biri bo‘lib, ularning samarali va barqaror faoliyati iqtisodiy o‘sish va moliyaviy barqarorlik uchun muhim omildir. So‘nggi yillarda bank tizimida turli xildagi moliyaviy firibgarliklar, korrupsiya, qonunbuzarliklar va mijozlar manfaatlariga zid bo‘lgan amaliyotlar aniqlandi. Ushbu xavf-xatarlarni kamaytirish va bank faoliyatining qonuniy, shaffof hamda etika me’yorlariga mos bo‘lishini ta’minlash uchun komplaens nazorat tizimi muhim rol o‘ynamoqda.