(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya:Bugungi kunda ta’lim tizimi jadal o‘zgarishlarni boshdan kechirmoqda. Raqamli texnologiyalar, sun’iy intellekt va interaktiv platformalar ta’lim jarayonini boshqacha ko‘rinishga keltirmoqda. Bu yangi texnologiyalar o‘quvchilarning bilim olish usulini o‘zgartirish bilan birga, o‘qituvchilarga ham o‘z pedagogik usullarini yangilash imkoniyatini taqdim etadi. Kelajak pedagoglarini tayyorlashda raqamli kompetensiyalar va pedagogik innovatsiyalarni qo‘llash ta’limni yanada samarali, shaxsiylashtirilgan va interaktiv qilishga yordam beradi. Ushbu maqolada raqamli kompetensiyalarni rivojlantirish va pedagogik innovatsiyalarni joriy etishning ta’lim tizimidagi o‘rni, ahamiyati va kelajakdagi istiqbollari muhokama qilinadi. Annotation: Today, the education system is undergoing rapid changes. Digital technologies, artificial intelligence, and interactive platforms are transforming the educational process. These new technologies not only change the https://scientific-jl.com/luch/ 134 Часть-40_ Том-2_ Март-2025 way students acquire knowledge but also provide teachers with an opportunity to update their pedagogical methods. The integration of digital competencies and pedagogical innovations in preparing future educators helps make education more effective, personalized, and interactive. This article discusses the role, significance, and future prospects of developing digital competencies and implementing pedagogical innovations in the education system. Аннотация: На сегодняшний день система образования претерпевает быстрые изменения. Цифровые технологии, искусственный интеллект и интерактивные платформы преобразуют образовательный процесс. Эти новые технологии изменяют не только способ усвоения знаний учащимися, но и предоставляют учителям возможность обновить свои педагогические методы. Внедрение цифровых компетенций и педагогических инноваций в подготовку будущих педагогов помогает сделать образование более эффективным, персонализированным и интерактивным. В данной статье рассматриваются роль, значимость и перспективы развития цифровых компетенций и внедрения педагогических инноваций в системе образования.