(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada tish ildizi uchining rezeksiyasi jarayoni bioetik nuqtayi nazardan tahlil qilinadi. Muolajaning diagnostikasi, differensial diagnostikasi, bemorning xabardor qilingan roziligi, innovatsion biomateriallardan foydalanish, xususan, sun’iy suyak materiallari va Ethoss biomateriali, tibbiyot va tijorat o‘rtasidagi muvozanat hamda O‘zbekiston Respublikasining stomatologiya sohasidagi huquqiy-me’yoriy hujjatlari muhokama qilinadi. Аннотация В данной статье рассматривается процесс резекции верхушки корня зуба с точки зрения биоэтики. Обсуждаются диагностика, дифференциальная диагностика, информированное согласие пациента, использование инновационных биоматериалов, в частности, синтетических костных материалов и биоматериала Ethoss, баланс между медициной и коммерцией, а также нормативно-правовые документы Республики Узбекистан в области стоматологии.