(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada diniy bagʻrikenglik masalasi huquqiy va islom manbalarida qanday yoritilganligi tahlil qilinadi. Diniy bagʻrikenglik, jamiyatda tinchlik va barqarorlikni taʼminlashda muhim omillardan biri boʻlib, uning huquqiy asoslari xalqaro va milliy qonunchilikda mustahkamlab qoʻyilgan. BMTning Inson huquqlari umumjahon deklaratsiyasi va din erkinligiga oid xalqaro konvensiyalar diniy bagʻrikenglik tamoyillarini mustahkamlashga xizmat qiladi. Maqolada islom manbalarida, xususan, Qurʼon oyatlari va Paygʻambar Muhammad (s.a.v.)ning hadislarida diniy bagʻrikenglikka berilgan eʼtibor, islom dinida boshqa din vakillari bilan totuvlikda yashash, ular bilan adolatli munosabatda boʻlish, majburlashdan voz kechish tamoyillari, paygʻambarimizning Madina konstitutsiyasi misolida diniy bagʻrikenglik amaliy jihatdan tahlil qilinadi.