(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
ANNOTATSIYA: Ushbu maqolada jadid allomalarining faoliyati, ularning ma’rifatparvarlik harakatidagi o‘rni va jamiyat taraqqiyotiga qo‘shgan hissasi keng yoritiladi. Jadidchilik harakati o‘zbek xalqining madaniy, ilmiy va siyosiy hayotida muhim rol o‘ynagan bo‘lib, uning namoyandalari ta’lim, matbuot, adabiyot va ijtimoiy islohotlar sohalarida katta o‘zgarishlarni amalga oshirgan. Ushbu tadqiqotda jadidlarning hayoti, faoliyati va merosi keng qamrovli o‘rganilib, ularning zamonaviy jamiyat uchun ahamiyati tahlil qilinadi.