(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Xizmat ko‘rsatish sohasi zamonaviy iqtisodiyotlarda muhim o‘rin tutib, yalpi ichki mahsulotning o‘sishiga, aholi bandligini ta’minlashga va umumiy iqtisodiy rivojlanishga katta hissa qo‘shmoqda. Xizmat ko‘rsatish sohasining ahamiyatini e’tirof etgan holda, butun dunyo hukumatlari uning o‘sishi va raqobatbardoshligini qo‘llab-quvvatlash bo‘yicha siyosat va tashabbuslarni tobora ko‘proq amalga oshirmoqda. Ushbu maqolada xizmat ko‘rsatish va servis sohasini rivojlantirishni davlat tomonidan qo‘llab-quvvatlashning har tomonlama tahlili, davlat aralashuvining turli shakllari, asosiy muammo va imkoniyatlar, davlat tomonidan qo‘llab-quvvatlashning tarmoqlar o‘sishi va innovatsiyalarga ta’siri o‘rganilgan.