(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Anonotatsiya : Ushbu maqolada un va yorma mahsulotlarining saqlashda namlikning ta’siri o‘rganiladi. Namlik darajasi mahsulotlarning fizik xususiyatlarini, shu jumladan sochiluvchanlik, g‘ovaklik va sorbsion xossalarini o‘zgartiradi. Maqolada namlikning oksidlanish va achchiqlanish jarayonlariga ta’siri, shuningdek mikroorganizmlar rivojlanishi va ularning mahsulot sifatiga ta’siri ham tahlil qilingan. Yuqori namlikda mikroorganizmlar tez rivojlanib, mahsulot sifatini yomonlashtiradi, shuning uchun saqlashda namlikni nazorat qilish muhimdir. Maqolada un va yorma mahsulotlarining issiq-fizik xossalari ham ko‘rib chiqilib, namlikni nazorat qilishning saqlashdagi ahamiyati ta’kidlangan. Аннотация: В данной статье изучается влияние влажности на хранение муки и круп. Уровень влажности изменяет физические свойства продуктов, включая сыпучесть, пористость и сорбционные характеристики. Также анализируется влияние влажности на процессы окисления и прогоркания, а также развитие микроорганизмов и их влияние на качество продукции. При высокой влажности микроорганизмы быстро развиваются, ухудшая качество продуктов, поэтому контроль влажности при хранении имеет важное значение. В статье также рассматриваются теплофизические свойства муки и круп, подчеркивается важность контроля влажности в процессе хранения. Annotation: This article examines the impact of humidity on the storage of flour and cereal products. The humidity level affects the physical properties of the products, including flowability, porosity, and sorption characteristics. The article also analyzes the effect of humidity on oxidation and rancidity processes, as well as the development of microorganisms and their impact on product quality. At high humidity, microorganisms develop rapidly, deteriorating the product quality, making humidity control crucial during storage. The article also discusses the thermophysical properties of flour and cereals, emphasizing the importance of humidity control in storage.