(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotasiya: Ushbu ishda kukunlarning dielektrik o‘tkazuvchanligini aniqlashning ikki asosiy usuli-botirish usuli va to‘g‘ridan-to‘g‘ri o‘lchash usuli haqida batafsil ma’lumot berilgan. Botirish usulida kukun va suyuqlik aralashmasi orqali o‘lchovlar amalga oshiriladi, bunda kukunning dielektrik o‘tkazuvchanligi suyuqlikning dielektrik xususiyatlariga nisbatan baholanadi va maxsus grafiklar yordamida aniqlanadi. To‘g‘ridan-to‘g‘ri o‘lchash usulida esa kukunning dielektrik o‘tkazuvchanligi to‘g‘ridan-to‘g‘ri o‘lchovlar asosida hisoblanadi. Ishda har ikki usulning afzalliklari va cheklovlari ko‘rib chiqilgan, shuningdek, kukunlarning dielektrik o‘tkazuvchanligini aniqlashda qo‘llaniladigan nomogrammalar, matematik formulalar va tajriba natijalari keltirilgan. Аннотация: В данной работе подробно рассматриваются два основных метода определения диэлектрической проницаемости порошков — метод погружения и метод прямого измерения. В методе погружения измерения проводятся на основе смеси порошка и жидкости, при этом диэлектрическая проницаемость порошка оценивается относительно диэлектрических свойств жидкости и определяется с помощью специальных графиков. В методе прямого измерения диэлектрическая проницаемость порошка вычисляется на основе прямых измерений. В работе рассмотрены как преимущества, так и ограничения обоих методов, а также представлены номограммы, математические формулы и результаты экспериментов, используемые для определения диэлектрической проницаемости порошков. На основе проведенных исследований рекомендуется использовать метод погружения как более точный и эффективный. Annotation: This paper provides detailed information about two main methods for determining the dielectric conductivity of powders - the immersion method and the direct measurement method. In the immersion method, measurements are carried out based on the mixture of powder and liquid, where the dielectric conductivity of the powder is evaluated relative to the dielectric properties of the liquid and determined using specific graphs. In the direct measurement method, the dielectric conductivity of the powder is calculated based on direct measurements. The paper discusses the advantages and limitations of both methods, as well as presenting nomograms, mathematical formulas, and experimental results used to determine the dielectric conductivity of powders. Based on the research findings, the immersion method is recommended as the more accurate and efficient method.