HUQUQIY MADANIYATNI SHAKLLANTIRISHDA TA’LIM VA TARBIYANING ROLI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada huquqiy madaniyat tushunchasi va uning jamiyat taraqqiyotidagi ahamiyati tahlil qilinadi. Asosan, ta’lim va tarbiyaning huquqiy ong va huquqiy madaniyatni shakllantirishdagi roli yoritiladi. Ta’lim tizimida huquqiy bilimlarning samarali o‘qitilishi va tarbiyaning ahamiyati muhokama qilinadi. Shuningdek, ushbu jarayonda davlat va jamoat tashkilotlarining o‘rni ham ko‘rib chiqiladi.Abstract: This article analyzes the concept of legal culture and its importance in the development of society. Basically, the role of education and upbringing in the formation of legal consciousness and legal culture is highlighted. The effective teaching of legal knowledge in the education system and the importance of upbringing are discussed. The role of state and public organizations in this process is also considered.